CodeCharge Studio
search Register Login  

Visual Web Reporting

Visually create Web Reports in PHP, ASP, .NET, Java, Perl and ColdFusion.
CodeCharge.com

YesSoftware Forums -> CodeCharge Studio -> PHP

 MySQL Error Session halted.

Print topic Send  topic

Author Message
vasu

Posts: 9
Posted: 11/27/2020, 4:17 AM Quote message

hi Guys
In my local system every page is working fine, Local system used php version is 7.2x
and for server side is 7.3x Version, but in server pages some pages works fine and other pages getting issue like
" Database error: cannot connect to Database
MySQL Error
Session halted. "

mostly Add mode and edit mode pages not working please help me for that,
View profile  Send private message
ccsminer

Posts: 153
Posted: 11/27/2020, 9:59 PM Quote message

Quote vasu:
hi Guys
In my local system every page is working fine, using php version is 7.2x
but in server some pages works fine and other some pages getting issue like
" Database error: cannot connect to Database
MySQL Error
Session halted. "

mostly Add mode and edit mode pages not working please help me for that,
Please provide server LAMP configuration.
Are you using different connection privileges for the pages that are not working?
View profile  Send private message
vasu

Posts: 9
Posted: 11/28/2020, 2:47 AM Quote message

Quote ccsminer:
Quote vasu:
hi Guys
In my local system every page is working fine, Local system used php version is 7.2x
and for server side is 7.3x Version, but in server pages some pages works fine and other pages getting issue like
" Database error: cannot connect to Database
MySQL Error
Session halted. "

mostly Add mode and edit mode pages not working please help me for that,
Please provide server LAMP configuration.
Are you using different connection privileges for the pages that are not working?


Local System version check below image

https://i.imgur.com/RU8x2pP.png

Server side version Check Below Image

https://i.imgur.com/g7v9RWQ.png


Common.php


$CCConnectionSettings = array (
"mb" => array(
"Type" => "MySQL",
"DBLib" => "MySQL",
"Database" => "mb",
"Host" => "sql206.mb.com",
"Port" => "3306;Database=mb",
"User" => "mb_26638390",
"Password" => "Vz992753",
"Persistent" => false,
"DateFormat" => array("mm", "/", "dd", "/", "yyyy", " ", "HH", ":", "nn", ":", "ss"),
"BooleanFormat" => array(1, 0, ""),
"Uppercase" => false
)
);
View profile  Send private message
enko


Posts: 73
Posted: 12/13/2020, 9:46 AM Quote message

"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),


_________________
Italy - CodeCargeStudio (5.1.1.18992) - Dephi RIO - Lazarus (Free Pascal) - www.egsoft.it - www.egauto.it - www.egcourier.it - www.egestetica.it - Windows, Linux, Raspberry Apps.
View profile  Send private message
vasu

Posts: 9
Posted: 12/15/2020, 8:30 AM Quote message

Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.
View profile  Send private message
ccsminer

Posts: 153
Posted: 12/16/2020, 8:49 PM Quote message

Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.
View profile  Send private message
vasu

Posts: 9
Posted: 12/17/2020, 8:14 AM Quote message

Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.



thanks for reply

I check on field by field for the page
I notice that is , when i change the field from " text box to list box ", fetching that vlaue from " another table ", then remain fields are " disappearing for edit mode ", some fields of " list box are works properly " when i change from " text box to list box ", but the " particular field " if i change to list box, whole page of fields are "disappearing ", please help me. waiting for reply with solution...
Thank You.
View profile  Send private message
ccsminer

Posts: 153
Posted: 12/17/2020, 8:23 PM Quote message

Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.



thanks for reply

I check on field by field for the page
I notice that is , when i change the field from " text box to list box ", fetching that vlaue from " another table ", then remain fields are " disappearing for edit mode ", some fields of " list box are works properly " when i change from " text box to list box ", but the " particular field " if i change to list box, whole page of fields are "disappearing ", please help me. waiting for reply with solution...
Thank You.

Are you using ionCube Loader locally as well?
What ever you are doing on the server should also be mirrored on the local environment as close as possible.

View profile  Send private message
vasu

Posts: 9
Posted: 12/18/2020, 4:56 AM Quote message

Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.



thanks for reply

I check on field by field for the page
I notice that is , when i change the field from " text box to list box ", fetching that vlaue from " another table ", then remain fields are " disappearing for edit mode ", some fields of " list box are works properly " when i change from " text box to list box ", but the " particular field " if i change to list box, whole page of fields are "disappearing ", please help me. waiting for reply with solution...
Thank You.

Are you using ionCube Loader locally as well?
What ever you are doing on the server should also be mirrored on the local environment as close as possible.


------------------------------------------------------------------------------------------------

Everything is working fine in Local but in server side not works.
Additional .ini files parsed is '' None '' in Local phpinfo.


https://i.imgur.com/g7v9RWQ.png

Please check the above link for ''Lithium Hosting Server of phpinfo ''

The Hosting server is '' Lithium Hosting Server '' and I checked in phpinfo server side is Additional .ini files parsed using '' ionCube Loader ''
and one more request is can change ionCube to None in '' Lithium Hosting Server '' is it posible ? or there is any solution for this issue ?
View profile  Send private message
ccsminer

Posts: 153
Posted: 12/18/2020, 4:51 PM Quote message

Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.



thanks for reply

I check on field by field for the page
I notice that is , when i change the field from " text box to list box ", fetching that vlaue from " another table ", then remain fields are " disappearing for edit mode ", some fields of " list box are works properly " when i change from " text box to list box ", but the " particular field " if i change to list box, whole page of fields are "disappearing ", please help me. waiting for reply with solution...
Thank You.

Are you using ionCube Loader locally as well?
What ever you are doing on the server should also be mirrored on the local environment as close as possible.


------------------------------------------------------------------------------------------------

Everything is working fine in Local but in server side not works.
Additional .ini files parsed is '' None '' in Local phpinfo.


https://i.imgur.com/g7v9RWQ.png

Please check the above link for ''Lithium Hosting Server of phpinfo ''

The Hosting server is '' Lithium Hosting Server '' and I checked in phpinfo server side is Additional .ini files parsed using '' ionCube Loader ''
and one more request is can change ionCube to None in '' Lithium Hosting Server '' is it posible ? or there is any solution for this issue ?

Have you tried building one of the CCS sample applications and seeing if they work in your server environment?
If you see similar behaviour (not working on the server), then the issue may be related to how your server is parsing your PHP.

View profile  Send private message
vasu

Posts: 9
Posted: 12/21/2020, 4:27 AM Quote message

Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote ccsminer:
Quote vasu:
Quote enko:
"Host" => "sql206.mb.com", //are you shure than the provider has 3306 port open for external access ?
try
"Host" => "localhost",
"Port" => "3306;Database=mb", never used this conf
try
"Port" => "3306" or "Port" => "0",
"DBLib" => "MySQL", is for old mysql version
Try
"DBLib" => "MySQLi"
for best international compatibility
try
"Encoding" => array("", "utf8"),



Thank You for Reply.......

Everything i done, but it was not working for me

for db_mysql.php

if (!$this->Link_ID) {
$this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}

changed to means added '' // ''

if (!$this->Link_ID) {
// $this->halt("cannot connect to Database " . mysqli_error($this->Link_ID));
return 0;
}


Now page is loading but Data of the fields are not loading to whole pages.


Have you considered testing the ability to connect this way? If it fails (returns false), then there is a problem
with one or more of the connection parameters specified with @mysqli_connect(...):

. . . .

if (!$this->Link_ID) {
$this->Link_ID = @mysqli_connect($DBHost, $DBUser, $DBPassword, $DBDatabase, $DBPort, $DBSocket);
return $this->Link_ID ? true : false;
}

Also, suggest try using '127.0.0.1' for $DBHost.



thanks for reply

I check on field by field for the page
I notice that is , when i change the field from " text box to list box ", fetching that vlaue from " another table ", then remain fields are " disappearing for edit mode ", some fields of " list box are works properly " when i change from " text box to list box ", but the " particular field " if i change to list box, whole page of fields are "disappearing ", please help me. waiting for reply with solution...
Thank You.

Are you using ionCube Loader locally as well?
What ever you are doing on the server should also be mirrored on the local environment as close as possible.


------------------------------------------------------------------------------------------------

Everything is working fine in Local but in server side not works.
Additional .ini files parsed is '' None '' in Local phpinfo.


https://i.imgur.com/g7v9RWQ.png

Please check the above link for ''Lithium Hosting Server of phpinfo ''

The Hosting server is '' Lithium Hosting Server '' and I checked in phpinfo server side is Additional .ini files parsed using '' ionCube Loader ''
and one more request is can change ionCube to None in '' Lithium Hosting Server '' is it posible ? or there is any solution for this issue ?

Have you tried building one of the CCS sample applications and seeing if they work in your server environment?
If you see similar behaviour (not working on the server), then the issue may be related to how your server is parsing your PHP.




Thank You So Much for reply

I tried in local, loaded with IonCude loader, Updated the page with list box, after Test on Server, Not Working..
if i changed text box to More than 4 or 5 fields of list box, is not supporting for Server Side.
View profile  Send private message
ccsminer

Posts: 153
Posted: 12/21/2020, 4:02 PM Quote message

Sounds like you'll require more control as to the number and kind of modules installed on your server environment.

One last thing, can you provide the screen images - for your local and server configurations - side-by-side,
so that we can compare them?

View profile  Send private message

Add new topic Reply to topic Subscribe to topic   


These are Community Forums for users to exchange information.
If you would like to obtain technical product help please visit http://support.yessoftware.com.

Web Database

Join thousands of Web developers who build Web applications with minimal coding.
CodeCharge.com

Home   |    Search   |    Members   |    Register   |    Login


Powered by UltraApps Forum created with CodeCharge Studio
Copyright 2003-2004 by UltraApps.com  and YesSoftware, Inc.